Makaronowa szarlotka z orzechami włoskimi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.- Jabłka obrać, pokroić w kostkę, dodać cukier, cukier waniliowy i poddusić aż uzyskamy marmoladkę.
- Makaron gotować przez 2 minuty w osolonej wodzie, przelać zimną wodą i odcedzić.
- Średnią tortownicę wysmarować masłem, posypać tartą bułką. Piekarnik nagrzać do 200 st. C.
2.- Makaron wymieszać z roztopionym masłem, podzielić na 2 części.
- Do jednej dodać marmoladkę i posiekane orzechy. Kilka odłozyć do dekoracji.
- Połowę makaronu z pozostałej części wyłożyć na dno tortownicy.
- Wylożyć na to makaron z jabłkami, przykryć pozostałym makaronem.
3.- Posypać wierzch cukrem brązowym i położyć orzechy.
- Zapiekać 45 minut. Posypać cukrem pudrem i odrobiną cynamonu. Podawać na ciepło.
Komentarze