Makaronowa szarlotka z orzechami włoskimi

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Średni

Alternatywa dla tradycyjnej szarlotki. Może być podana jako danie na słodko lub do kawy.

  • Dla 8 osób
  • Średni

Składniki:

  • - makaron nitki: 1 opakowanie
    - jabłka: 1 kilogram
    - masło: 150 gramów
    - cukier: 1 szklanka
    - cukier waniliowy: 1 opakowanie
    - cukier brązowy: 1 łyżka
    - orzechy włoskie: 1 szklanka
    - cukier puder: 1 łyżeczka
    - cynamon: 0.5 łyżeczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Szarlotka Desery

Makaronowa szarlotka z orzechami włoskimi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Makaronowa szarlotka z orzechami włoskimi 1. - Jabłka obrać, pokroić w kostkę, dodać cukier, cukier waniliowy i poddusić aż uzyskamy marmoladkę.
    - Makaron gotować przez 2 minuty w osolonej wodzie, przelać zimną wodą i odcedzić.
    - Średnią tortownicę wysmarować masłem, posypać tartą bułką. Piekarnik nagrzać do 200 st. C.
  • 2. - Makaron wymieszać z roztopionym masłem, podzielić na 2 części.
    - Do jednej dodać marmoladkę i posiekane orzechy. Kilka odłozyć do dekoracji.
    - Połowę makaronu z pozostałej części wyłożyć na dno tortownicy.
    - Wylożyć na to makaron z jabłkami, przykryć pozostałym makaronem.
  • 3. - Posypać wierzch cukrem brązowym i położyć orzechy.
    - Zapiekać 45 minut. Posypać cukrem pudrem i odrobiną cynamonu. Podawać na ciepło.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Makaron Orzechy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować