Makaronowa przekąska

0 (0 ocen)

  • 30 min

Szybka i smaczna, z produktów, które prawie zawsze znajdują się w kuchni. Wpadłam na ten przepis, kiedy znajomi niespodziewanie wpadli na grilla.

  • 30 min

Składniki:

  • 500g drobnego makaronu, 1 papryka czerwona, 1 ogórek zielony, 1 puszka kukurydzy, 1 mała świetana 12%, 1 mały jogurt naturalny, 2 ząbki czosnku, 1 sos paprykowo-ziołowy, sól

Makaronowa przekąska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Odcedzamy i hartujemy. Paprykę myjemy, usuwamy gniazdo nasienne. Ogórka również myjemy i obieramy. Paprykę kroimy na drobną kostkę, a ogórka na ćwiartki. Kukurydzę osączamy z zalewy. Warzywa mieszamy z makaronem.
  • 2. Sos: śmietanę i jogurt naturalny mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i sosem paprykowo-ziołowym. Mieszamy z makaronem i warzywami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy