Makaronowa

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Nauczyła mnie ją robić moja dziewczyna.

Składniki:

  • ● 1/4 op. makaronu, np. świderki
    ● czerwona papryka
    ● 6 rzodkiewek
    ● pęczek szczypiorku
    ● 1/2 op. sera feta
    ● ok. 10 dag jogurtu naturalnego
    ● łyżka majonezu
    ● sól, pieprz

Makaronowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy al dente.
    Odcedzamy i studzimy.
  • 2. Warzywa myjemy. Z papryki
    usuwamy gniazdo nasienne,
    miąższ kroimy w paski.
    Rzodkiewki kroimy
    w plasterki, a szczypiorek
    drobno siekamy.
  • 3. Makaron mieszamy z warzywami,
    jogurtem i majonezem.
    Doprawiamy solą i pieprzem.
    Fetę kroimy w kostkę
    i wykładamy na sałatkę.

Notka redakcyjna

PPWS_09-2011

Komentarze

Podobne przepisy