Makaronowe tosty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron gotujemy wg. przepisu na opakowaniu z dodatkiem soli i oleju.
Odcedzamy ,przelewamy zimną wodą , zostawiamy do ostygnięcia.
2.W tym czasie 3 jajka gotujemy na twardo ok 5-6 min.
Przelewamy zimną wodą , obieramy , kroimy w plastry.
3.Ketchup mieszamy z ostatnim surowym jajkiem solą , pieprzem-przelewamy do makaronu , mieszamy dokładnie.
4.Makaron zwijamy tworząc " kromki chleba" , układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na każdy " tost" układamy plaster sera i szynki. Zapiekamy 10 min w 180st. z termoobiegiem grzanie góra-dół.
5.Grzanki przekładamy na talerz , układamy po 3 plasterki jajka oraz odrobinę majonezu wymieszanego ze słodką papryką.
Dekorujemy pokrojonym ogórkiem i natką pietruszki.
Komentarze