Makaronowe tosty

0 (0 ocen)

Spaghetti w oryginalnym wydaniu :)

Składniki:

  • Na 4 tosty:
    Składniki podstawowe z zestawu:
    100 g, makaronu spaghetti
    4 plastry sera żółtego
    4 jajka

    Składnik podstawowy dodatkowy:
    4 plastry szynki

    Składniki robocze:
    1 łyżka ketchupu pikantnego
    1 łyżeczka majonezu
    słodka papryka
    sól , pieprz
    olej
    papier do pieczenia

    Do dekoracji:
    ogórek konserwowy
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Jajko Spaghetti

Makaronowe tosty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy wg. przepisu na opakowaniu z dodatkiem soli i oleju.
    Odcedzamy ,przelewamy zimną wodą , zostawiamy do ostygnięcia.
  • 2. W tym czasie 3 jajka gotujemy na twardo ok 5-6 min.
    Przelewamy zimną wodą , obieramy , kroimy w plastry.
  • 3. Ketchup mieszamy z ostatnim surowym jajkiem solą , pieprzem-przelewamy do makaronu , mieszamy dokładnie.
  • 4. Makaron zwijamy tworząc " kromki chleba" , układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na każdy " tost" układamy plaster sera i szynki. Zapiekamy 10 min w 180st. z termoobiegiem grzanie góra-dół.
  • 5. Grzanki przekładamy na talerz , układamy po 3 plasterki jajka oraz odrobinę majonezu wymieszanego ze słodką papryką.
    Dekorujemy pokrojonym ogórkiem i natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Makaron

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować