Bardzo lubię makaron ze szpinakiem. Aby go urozmaicić dodaje do niego inne, różne składniki. Jego połączenie z pieczarkami i fasolą jest warte polecenia.
Składniki:
Składniki:
• 400 g makaronu razowego wstążki,
• 250 g pieczarek,
• 1 puszka czerwonej fasolki,
• 400 g mrożonego szpinaku (może być świeży),
• 100 g sera żółtego,
• 1 cebula,
• Olej do smażenia,
• Świeżo mielony czarny pieprz do smaku,
• Świeżo mielona sól morska do smaku,
• Natka pietruszki do dekoracji
Makaron ze szpinakiem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Delikatnie rumienimy na oleju. Między czasie pieczarki kroimy w plasterki
2.Gotowe dokładamy do cebuli i razem smażymy, do momentu jak grzyby będą gotowe. Doprawiamy je do smaku.
3.Następnie dodajemy do nich szpinak. Smażymy razem do momentu jak stanie się miękki.
4.Na koniec dokładamy odcedzoną fasolkę. Po wymieszaniu dodajemy do całości ser.
5.Gdy ten się rozpuści wsypujemy ugotowany makaron. Całość chwilkę podgrzewamy. Doprawimy, a następnie porcjujemy na talerze.
Tak przygotowany makaron podajemy oprószony natką pietruszki.
Komentarze