Makaron ze szpinakiem i kiełbasą

4.5 (170 ocen)

  • 5 min

Tą potrawę wymyśliła moja siostra, która lubi się zdrowo odżywiać :)

  • 5 min

Składniki:

  • • 0,5 kg szpinaku mrożonego
    • 250 g. białego sera
    • 4 ząbki czosnku
    • 1 średnia marchewka
    • 2 małe cebule
    • 200 dkg kiełbasy zwyczajnej
    • Mała czerwona i żółta papryka
    • Łyżka oleju
    • Szczypta pieprzu
    • Szczypta ziół prowansalskich
    • Szczypta bazylii
    • Odrobina soli
    • Makaron świderki i kolanko według uznania
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron ze szpinakiem i kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozmrożony szpinak lekko odsączamy i wrzucamy na rozgrzaną patelnię . Pod przykryciem smażymy na małym ogniu około 1 minuty starając się mieszać w miedzy czasie. Cebulę i kiełbasę siekamy w kostkę, a następnie podsmażmy aż się zarumieni. Do usmażonego szpinaku dodajemy podsmażoną cebulkę , kiełbasę, biały ser, zmierzone ząbki czosnku, pokrojona w paski czerwoną i żółtą paprykę, pieprz, zioła prowansalskie, bazylię i odrobinę soli. Wszystko razem mieszamy i pozostawiamy na małym ogniu. Gotujemy makaron al dente, a następnie odsączamy. Do masy szpinakowej dodajemy paski marchewki starte na tarce o małych oczkach oraz ugotowany makaron. Wszystko razem mieszamy, trzymamy na ogniu chwilkę i podajemy . Smacznego !!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować