Makaron ze szpinakiem

0 (0 ocen)

danie szybkie w przygotowaniu, bardzo tanie, mocno sycące

Składniki:

  • 1 opakowanie szpinaku mrożonego
    4 łyżki śmietany lub jogurtu naturalnego
    sól
    pieprz
    sok z 1/4 cytryny
    2 ząbki czosnku
    2 łyzki masła
    1 opakowanie makaronu

Makaron ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotuję al dente. Masło rozpuszczam na patelni, wrzucam do niego szpinak (nie rozmrażam)
    i duszę do miękkości. Gdy woda odparuje dodaję śmietanę, sól, pieprz i czosnek przepuszczony przez praskę.Na końcu doprawiam sokiem z cytryny. Makaron nakładam na talerz, na makaron kładę łyżkę szpinaku i obiad gotowy w kilka minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy