Makaron ze szpinakiem

0 (0 ocen)

Bardzo szybkie, proste ale smaczne danie.

Składniki:

  • 40 dag makaronu świderki
    25 dag mrożonego szpinaku
    4 ząbki czosnku
    4 łyżki śmietany
    1/2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki
    1/4 łyżeczki chilli
    1 łyżeczka ziół prowansalskich
    pieprz do smaku
    sól do smaku

Makaron ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak rozmrozić, wyłożyć na patelnie i smażyć, aż do odparowania wody. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę i dodać do szpinaku. Następnie dodać śmietanę oraz wszystkie przyprawy i wszystko razem smażyć przez kilka minut aby smaki się połączyły.
  • 2. Makaron ugotować w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu, odcedzić, a następnie dodać do szpinaku. Wszystko razem wymieszać i smażyć jeszcze kilka minut.
    Gotowy makaron ze szpinakiem podawać od razu po przygotowaniu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy