Makaron ze szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Dziś coś w 100% dla wegetarian

  • 30 min

Składniki:

  • 400 g makaronu świderki
    300 g szpinaku (ja użyłam mrożonego)
    1 duży ząbek czosnku
    szczypta ostrej papryki
    sól i pieprz świeżo mielony do smaku
    szczypta mieszanki przypraw: pomidory z oregano i chili
    1 łyżka masła

    szczypta startego sera (opcjonalnie)
    świeża czerwona papryka pokrojona w drobna kostkę

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem Ser

Makaron ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy al dente.

    Szpinak rozmrażamy.

    Masło topimy na patelni wrzucamy starty czosnek, dodajemy szpinak. Całość dusimy do momentu, aż pozbędziemy się nadmiaru wody z pod szpinaku. doprawiamy solą, pieprzem i resztą przypraw. W smaku powinniśmy wyczuwać lekka ostrość chili.

    Szpinak przekładamy do naczynia z makaronem, dodajemy posiekana paprykę i wszystko dokładnie mieszamy.

    Danie podajemy gorące, dla chętnych można posypać całość startym żółtym serem.

Porady

Dla mięsożerców można dodać kurczaka pokrojonego w kostkę.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Sery Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować