Makaronu podanego w ten sposób nigdy nie odmówię, bo dobrze przyrządzony szpinak jest bardzo dobry. Ponadto danie jest szybkie w przygotowaniu, zdrowe, pożywne i pyszne, i już z kilku składników można przygotować obiad.
Składniki:
200 g makaronu szpinakowego
400 g mrożonego, siekanego szpinaku
3-4 ząbki czosnku
200g serka topionego
1 cebula
sól, pieprz do smaku
oliwa
Makaron ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu.
Na oliwie podsmażamy posiekaną w kostkę cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodajemy rozmrożony szpinak. Całość dusimy, aż woda odparuje. Następnie szpinak doprawiamy (sporo) solą i pieprzem. Dodajemy topiony serek. Chwile smażymy, cały czas mieszając, aby wytworzyła się jednolita masa.
Odcedzony makaron dodajemy do szpinaku, mieszamy i podajemy.
Komentarze