Makaron ze szpinakiem

5 (145 ocen)

Makaronu podanego w ten sposób nigdy nie odmówię, bo dobrze przyrządzony szpinak jest bardzo dobry. Ponadto danie jest szybkie w przygotowaniu, zdrowe, pożywne i pyszne, i już z kilku składników można przygotować obiad.

Składniki:

  • 200 g makaronu szpinakowego
    400 g mrożonego, siekanego szpinaku
    3-4 ząbki czosnku
    200g serka topionego
    1 cebula
    sól, pieprz do smaku
    oliwa
Wystaw ocenę:

5 (145 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu.
    Na oliwie podsmażamy posiekaną w kostkę cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodajemy rozmrożony szpinak. Całość dusimy, aż woda odparuje. Następnie szpinak doprawiamy (sporo) solą i pieprzem. Dodajemy topiony serek. Chwile smażymy, cały czas mieszając, aby wytworzyła się jednolita masa.
    Odcedzony makaron dodajemy do szpinaku, mieszamy i podajemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować