Makaron ze szpimakiem

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób

Wyśmienite połączenie: makaron, feta i szpinak!

  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 20g oleju
    1 mała cebula
    400g mrożonego szpinaku
    2 ząbki czosnku
    1 jajko
    pieprz
    270g fety
    250g makaronu penne
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron ze szpimakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na oleju podsmażamy obraną i posiekaną cebulę, a następnie wrzucamy na patelnię zamrożony szpinak. Zawartość patelni mieszamy od czasu do czasu aż szpinak się rozmrozi i nadmiar wody wyparuje - szpinak nie powinien być wodnisty. Następnie dodajemy przeciśnięty czosnek, wbijamy jajko oraz doprawiamy pieprzem. Połowę fety (135g) rozgniatamy widelcem i dodajemy do szpinaku dokładnie mieszając. Trzymamy jeszcze minutę na małym ogniu. Na koniec mieszamy zawartość patelni z ugotowanym makaronem. Pozostałą fetę kroimy w kostkę. Układamy zawartość patelni na talerzach i dekorujemy fetowymi kosteczkami. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Wegetariańska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować