Makaron z wędzoną makrelą i słodką kukurydzą

0 (0 ocen)

  • 30 min

Dzisiaj coś na szybko. Pyszny obiad na ciepło z podstawowym składnikiem makaronem. Nie wyobrażam sobie kuchni bez niego i często gości w sałatkach, daniach obiadowych czy zupach. W tym daniu łączymy makrelę i kukurydzę co razem z serkiem śmietankowym daje nam pyszne doznania smakowe.

  • 30 min

Składniki:

  • * 2 szklanki makaronu penne
    * 100 g fileta z makreli
    * 3 łyżki kukurydzy konserwowej
    * 2 pomidory suszone w oliwie
    * 2 łyżki serka śmietankowego
    * świeżo mielony czarny pieprz
    * rzeżucha bądź natka pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z wędzoną makrelą i słodką kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Na patelni rozgrzewamy łyżeczkę oliwy z pomidorów, dodajemy pokrojone w paseczki suszone pomidory oraz kawałki makreli, dusimy chwilkę i mieszamy dokładnie z serkiem. Całość mieszamy z makaronem, dodajemy kukurydzę. Podajemy w miseczkach, posypujemy rzeżuchą i świeżo mielonym pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować