Makaron z warzywami w sosie serowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron ugotować al dente we wrzątku z solą.
2.Brokuł rozdzielić na różyczki i ugotować na parze al dente. Pieczarki pokroić w paseczki. Pomidory rozkroić na połówki. Na patelni rozgrzać 3 łyżki oliwy dodać pieczarki smażyć tak długo aby odparowały wodę, przyprawić solą i pieprzem. Do odparowanych pieczarek dodać różyczki brokuła, chwilę smażyć, dodać rozgniecione ząbki czosnku, przyprawić solą i pieprzem. Na końcu do brokuła i pieczarek dodać pomidory, chwilę smażyć, przyprawić solą i pieprzem jeśli jest taka potrzeba.
3.Sos serowy do warzyw - śmietanę i mleko wlać do rondelka i podgrzewać na małym ogniu. Do rondelka dodać ser i rozpuścić go. Kiedy ser się rozpuści i sos będzie miał właściwą konsystencję przyprawić solą, pieprzem, oregano i bazylią.
4.Na talerze wyłożyć porcję makaronu na niego warzywa i polać sosem.
Komentarze