Makaron z twarogiem i skwarkami

4.48 (148 ocen)

  • 20 min

Stary dobry przepis, przypomina smaki dzieciństwa.

  • 20 min

Składniki:

  • Na 4 porcje :
    500 g makaronu np. świderki
    250 g twarogu półtłustego
    150 g surowego przerośniętego boczku
    sól

Wystaw ocenę:

4.48 (148 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z twarogiem i skwarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W dużym rondlu wstawiamy wodę na makaron, solimy.
    Boczek myjemy i osuszamy dokładnie, kroimy w drobną kostkę.Smażymy na złoto na patelni, solimy do smaku.
    Ser rozdrabniamy widelcem.
    Makaron gotujemy al dente, odcedzamy, wykładamy na talerze, posypujemy serem i skwarkami. Gotowe.

Porady

Do tego dania można użyć innego ulubionego makaronu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Makaron Twaróg

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować