Makaron z tuńczykiem na zimno

4.5 (160 ocen)

Potrawa ta nadaje sie nie tylko gdy są upały, można jeść ją cały rok. Wspaniale nadaje sie na piątkowe spotkanie z przyjaciółmi.

Składniki:

  • - 250 g makaronu świderki
    - 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
    - 1/2 puszki z kukurydzy
    - 3 łyżeczki kaparów
    - kilka czarnych oliwek
    - 4 suszone pomidor(z oliwy)
    - 200 g pomidorków koktajlowych(najlepiej mieszanka)
    - olej słonecznikowy
    - sól
    - pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z tuńczykiem na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy według opisu na opakowaniu, odcedzamy i odstawiamy do ostygnięcia. Do zimnego makaronu dodajemy dokładnie odciśniętego tuńczyka, odcedzoną kukurydzę, kapary, przekrojone na pół oliwki i pomidorki koktajlowe. Pomidory suszone kroimy w kostkę, dodajemy do makaronu. Całość przyprawiamy solą, pieprzem i mieszamy. Dodajemy oleju słonecznikowego i całość delikatnie mieszamy. Podajemy jako osobne danie lub sałatkę makaronową.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować