makaron z tuńczykiem i oliwkami

4.5 (170 ocen)

  • 30 min

Pomysł na szybki i łatwy obiad. Domowy sos jest dużo lepszy i inny w smaku niż te sklepowe. Takie danie możemy przygotować na wiele sposobów z różnymi ulubionymi dodatkami.

  • 30 min

Składniki:

  • 300 g makaronu
    1 puszka krojonych pomidorów
    1 cebula
    3 ząbki czosnku
    oliwki czarne i zielone
    puszka tuńczyka w kawałkach
    2 łyżki oleju
    sól
    łyżeczka cukru
    suszona bazylia
    pieprz
    słodka i ostra papryka
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Makaron z tuńczykiem i oliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na oleju zrumienić pokrojoną cebulę i czosnek. Wrzucić pomidory, smażyć chwilę, dodać przyprawy, cukier i oliwki. Na końcu dodać kawałki tuńczyka. Makaron ugotować w osolonej wodzie. Podawać z sosem na ciepło.

Porady

Do sosu można dodać posiekaną świeżą bazylię, ja akurat miałam tylko suszoną.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Oliwki Tuńczyk Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować