Makaron z tuńczykiem i kukurydzą

0 (0 ocen)

  • 30 min

Dziś mam dla Was przepis na takiego , który nie tylko smakuje rewelacyjnie , ale i pięknie wygląda!Zachwyci zarówno podniebienie, jak i oczy.Jest fantastycznym pomysłem na romantyczną randkę we dwoje ;)

  • 30 min

Składniki:

  • * makaron ( ja wykorzystałam czarny ryżowy ) – 300 g

    * tuńczyk w sosie własnym – 100 g

    * szalotka – 1 szt

    * kukurydza – 100 g

    * pomidory koktajlowe – 50 g

    * masło – 1 łyżka

    * sól

    * pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ryba Dania z makaronem

Makaron z tuńczykiem i kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.

    SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Jeśli używamy klasycznego makaronu gotujemy go al dente, odcedzamy i odstawiamy w ciepłe miejsce.

    Jeśli używamy makaronu ryżowego , przygotowujemy go przed samym podaniem, gdyż wymaga on tylko kilkuminutowego zaparzenia.

    Tuńczyka rozrywamy widelcem na kawałki, kukurydzę odsączamy z zalewy.

    Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła , dodajemy drobno posiekaną szalotkę, złocimy.

    Dodajemy rozdrobnionego tuńczyka oraz kukurydzę.

    Doprawiamy odrobiną soli i pieprzu, podgrzewamy.

    Podajemy gorące z ugotowanym makaronem i pokrojonymi pomidorkami.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kukurydza Makaron Makaron ryżowy Ryby Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować