Makaron z tuńczykiem

4.5 (184 ocen)

  • 10 min

Jestem młodą mamą, mój synek ma 5 miesięcy. Nie mam więc za dużo czasu na gotowanie, wymyślam proste przepisy, które nie zajmują zbyt dużo czasu, a są bardzo smaczne.

  • 10 min

Składniki:

  • Makaron świderki, 2 puszki tuńczyka w sosie własnym, 4 średnie cebule, 2 kubeczki śmietany 12 %, koperek, sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy. W tym czasie podsmażamy pokojona celubę. Gdy się zeszkli, dodajemy śmietanę, rozdrobnionego tuńczyka oraz pokrojony drobno koperek. Gdy całośc zacznie sie gotować doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gdy makaron sie ugotuje polewamy go przygotowanym sosem tuńczykowo- śmietanowym. Smacznego !
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować