Makaron z tuńczykiem.

4.5 (151 ocen)

  • 30 min

Smaczny i syty obiad.

  • 30 min

Składniki:

  • 20 dag makaronu rurki
    1 puszka tuńczyka w oleju(około 15 dag)
    pół puszki zielonego groszku
    4 łyżki śmietany(12 %)
    10 dag startego żółtego sera
    łyżka koperku(suszonego,świeżego,mrożonego)
    sól,pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z tuńczykiem. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować w osolonej wodzie i odcedzić.
  • 2. Na patelnię dać śmietanę,odsączony groszek,posiekany koperek,tuńczyka z olejem i ugotowany makaron.Całość chwilę poddusić,przyprawić do smaku solą i pieprzem.
  • 3. Na talerze nakładać porcje makaronu i posypywać startym serem żółtym
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować