Makaron z tuńczykiem

0 (0 ocen)

  • 20 min

Potrawę przygotowuję się bardzo szybko,może być na obiad lub kolację. Robię ją często gdy brakuje mi czasu na gotowanie.

  • 20 min

Składniki:

  • -30 dag makaronu świderki
    -puszka tuńczyka w oleju
    -puszka kukurydzy
    -10-15 dag sera żółtego

Makaron z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Gotujemy makaron w osolonej wodzie,gdy makaron się gotuje,w tym czasie otwieramy puszki.Kukurydzę odcedzamy z zalewy,z tuńczyka odlewamy część oleju(ok.połowę),ser ścieramy na tartce na dużych oczkach.
    2.Makaron odcedzamy przechylając garnek przykryty nakrywką,to bardzo ważne,chodzi o to by makaron był gorący.
    3.Dodajemy ser i szybko mieszamy,aż się rozciągnie w "nitki",dodajemy kukurydzę i tuńczyka,mieszamy i gotowe.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy