Makaron z truskawkami, fetą i bazylią

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

  • 15 min

Mój mąż nie lubi obiadów na słodko, więc rzadko takie robię. Ten jest jedynym, na jaki się skusi bez kwaszenia. Dzięki przełamaniu smaku truskawek bazylią oraz słoną fetą danie nie jest zbyt słodkie za to bardzo ciekawe w smaku.

  • 15 min

Składniki:

  • (na 4 porcje)
    400g makaronu farfalle
    500g truskawek
    2 łyżeczki miodu
    duża garść liści bazylii
    opakowanie sera feta

Makaron z truskawkami, fetą i bazylią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Odcedzamy. W czasie makaron się gotuje myjemy truskawki i odszypułkowujemy. Połowę miksujemy z listkami Bazyli i miodem na gładki mus. Druga połowę kroimy na 2 lub 4 części w zależności od wielkości owoców. Makaron wykładamy na talerze. Polewamy musem truskawkowym. Fetę kroimy w plastry i układamy na środku talerza. Dodajemy pokrojone truskawki. Dekorujemy listkiem bazylii.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy