60 g makaronu pappardelle z pszenicy durum
5 suszonych pomidorów w oliwie
2 garście rukoli
3 łyżeczki pesto z suszonych pomidorów (klik)
200 ml śmietany 18%
suszona bazylia
Makaron z suszonymi pomidorami, pesto i rukolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowanie:
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić i pozostawić w garnku.
Pomidory pokroić na mniejsze kawałki i podsmażyć na łyżce oliwy, w której były moczone. Smażyć ok. 1 minuty, następnie dodać śmietankę oraz pesto. Wymieszać i gotować aż sos zgęstnieje. Przyprawić bazylią.
Wymieszać sos z makaronem, tak aby cały makaron był nim pokryty. Dodać rukolę i wymieszać. Przełożyć na talerze, można posypać parmezanem.
Komentarze