Makaron z sosem z liści kalarepki i serem feta

0 (0 ocen)

Liście z młodej kalarepki zawsze wykorzystuję Odpowiednio przygotowane są bardzo pyszne Oto propozycja sosu podane z makaronem,Smaczny szybki i tani obiad

Składniki:

  • • liście z 2 kalarepek
    • 1 łyżka masła
    • 1 łyżka mąki
    • gałka muszkatołowa
    • 1/2 opakowania sera feta
    • sól
    • pieprz
    • 20 dag makaronu np świderki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sosy Dania z makaronem

Makaron z sosem z liści kalarepki i serem feta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Liście kalarepki beż łodyg i zgrubień pokroić w paski zalać wodą i zagotować aby dobrze sparzyć liście Sparzone liście odcedzić z wody wlać nową i gotować dalej aż liście zmiękną( Bardzo ważna czynność wymiany wody robiona w celu pozbycia się goryczki którą mają liście kalarepki )
  • 2. • Masło rozpuścić dodać łyżkę mąki wymieszać wlać ok szklankę wody Gotować i mieszać aż powstanie gładki sos, dodać odcedzone liście kalarepki i pokruszony ser feta.Troszkę sera można zostawić do posypania dania Sos razem zmiksować blenderem dodać gałkę muszkatołową doprawić solą i pieprzem
  • 3. Makaron ugotować wg przepisu podawać z sosem i posypanym serem feta
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalarepa Sery

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować