Makaron z sosem z grzybów leśnych

0 (0 ocen)

  • 30 min

Przepis wymyślony na szybko, za to bardzo smaczny

  • 30 min

Składniki:

  • 300 gram makaron świderki
    300 gram maślaki
    2 cebule
    300 ml śmietany 30%
    1 łyżka masła roślinnego
    sól i pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z sosem z grzybów leśnych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Maślaki oczyszczamy i kroimy na mniejsze części (ja do sosu dawałam tylko kapelusze, a nóżki pozostawiłam do suszenia). Maślaki obgotowujemy w osolonej wodzie ok. 7-8 minut po czym je odcedzamy. Cebulę kroimy w drobną kostkę, a następnie przesmażamy na maśle, gdy się ładnie zarumieni dodajemy grzyby, a na końcu wlewamy śmietanę. Sos doprawiamy solą i pieprzem, przesmażamy do czasu aż śmietana nieco zgęstnieje. Makaron gotujemy w osolonej wodzie 9-10 minut, odcedzamy i gorący układamy na talerzach – polewamy sosem. Pyszne danie gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.36 (182 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Pasztet z grzybów leśnych

To może cię zainteresować