Makaron z sosem szpinakowym

0 (0 ocen)

  • 20 min

Proste,szybkie i smaczne danie w kilka chwil..

  • 20 min

Składniki:

  • 1/2 opakowania gotowego makaronu np.świderki
    1 opakowanie mrożonego szpinaku
    czosnek
    1 łyżka oleju
    pieprz ziołowy
    2 łyżki sera pleśniowego
    2 łyżki sera topionego o ulobionym smaku
    2 jajka
    1/2 kostki gotowej (w moim przypadku mięsna do pieczeni)
    1/2 małego kubeczka śmietany 30 procent
    sól
    dekoracja na talerzu-gotowy sos balsamiczny

Makaron z sosem szpinakowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Makaron z sosem szpinakowym 1. 1/Makaron zagotuj w osolonej wodzie do miękości
    2/Na patelni rozgrzej olej i wrzuć szpinak ( w moim przypadku zamrożony),rozdrobniony lub ugnieciony czosnek,dodaj pieprz ziołowy i wszystko mieszaj aż szpinak się rozpuści.
    3/Do rozpuszczonego szpinaku dodaj ser pleśniowy,śmietanę,ser topiony,1/2 kostki mięsnej i wszystko zamieszaj
    4/Do gorącego sosu dodaj ugotowany makaron,jeśli sos jest zbyt gęsty dodaj wody z makaronu i chwilę wszystko mieszaj
    5/Na końcu dodaj 2 surowe jajka ,wszystko zamieszaj i gotowe
    6/Do dekoracji na talerzu urzylam gotowego sosu balsamicznego
    Smacznego!!

Porady

Jeśli nie lubisz smaku serów możesz pominąć te składniki dot.serów

Komentarze

Podobne przepisy