Makaron z sosem śmietankowo-curry

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Ta propozycja jest dla miłośników makaronów, sosów śmietankowych i curry.

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - makaron tasiemka: 1 opakowanie
    - karczek: 30 dekagramów
    - śmietana gęsta, kwaśna 18%: 1 opakowanie
    - curry: 1 łyżeczka
    - sos Worcestershie: 1 łyżeczka
    - pieprz kolorowy świeżo mielony: 1 szczypta
    - liść laurowy: 1 sztuka
    - ziele angielskie: 2 sztuki
    - por ok 4 cm kawałek: 1 sztuka
    - mąka: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sosy Dania z makaronem

Makaron z sosem śmietankowo-curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować wg instrukcji na opakowaniu.
    Karczek umyć, obsuszyć i pokroić w cienkie paseczki. Skropić sosem Worcestershie, popieprzyć i wrzucić na patelnię na rozgrzany olej. Podsmażyć chwilkę.
    Do garnka włożyć listek laurowy, ziele angielskie, por pocięty w krążki, mięso, podlać odrobiną wody i gotować pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie (ok. 20 min.)
    W miseczce wymieszać śmietanę, curry i mąkę, dodać chochelką trochę wody z mięsa wymieszać i wlać do garnka. Doprawić wg uznania solą i pieprzem.
    Wyłożyć na talerz i posypać świeżo zmielonym pieprzem i szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować