Makaron z serem i dodatkami

5 (162 ocen)

  • 30 min

Tradycyjne kluski z twarożkiem, wzbogacone o dodatkowe składniki takiej jak min. rodzynki, wiórka kokosowe.

  • 30 min

Składniki:

  • - pół paczki makaronu świderki ( ok 250g)
    - kostka białego sera ( 200g)
    - 100g rodzynek
    - 2 łyżki wiórek kokosowych
    - 2 łyżki śmietany 12% lub 18%
    - 1 opakowanie cukru waniliowego
    Dekoracja:
    - kilka kostek startej czekolady
Wystaw ocenę:

5 (162 ocen)

Makaron z serem i dodatkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu ( wody nie solić). Śmietanę, rodzynki, cukier waniliowy i wiórka kokosowe połączyć ze sobą.
  • 2. Ugotowany makaron przepłukać zimną wodą. Przełożyć do miseczki, dodać rozdrobniony serek i śmietanę z dodatkami. Wszystko razem wymieszać.
    Przed podaniem udekorować kilkoma kostkami startej czekolady.

Porady

Rodzynki przed połączeniem ze śmietaną można sparzyć gorącą wodą, ale nie jest to konieczne.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować