makaron z pistacjowym pesto

0 (0 ocen)

  • 30 min

Wyjątkowy w smaku sos do makaronu

  • 30 min

Składniki:

  • 400 gram makaronu penne
    100 gram parmezanu wegańskiego (lub dla nie-wegan - zwykłego)
    2 garście rukoli
    1/3 szklanki orzeszków pistacjowych
    5 łyżek oliwy z oliwek
    gałka muszkatołowa, sól, pieprz

Makaron z pistacjowym pesto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Orzeszki obieramy, prażymy na suchej patelni i wrzucamy do wysokiego naczynia. Dodajemy oliwę, rukolę i starty ser. Miksujemy na gładką masę. Doprawiamy gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Makaron gotujemy al dente, odlewamy zostawiając odrobinę wody z gotowania, łączymy z sosem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy