Makaron z pieczarkami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 25 min

Lubię proste, lekkie potrawy, które można wyczarować w krótkim czasie.

  • 25 min

Składniki:

  • ● 30 dag makaronu
    ● 30 dag pieczarek
    ● 300 ml bulionu
    ● 2 łyżki mąki
    ● cebula
    ● sól
    ● pieprz
    ● kilka gałązek natki pietruszki do dekoracji

Makaron z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy w osolonej
    wodzie zgodnie z przepisem
    na opakowaniu.
    Odcedzamy.
  • 2. Pieczarki i cebulę
    obieramy, kroimy
    w cienkie plasterki.
    Zalewamy bulionem
    i gotujemy do
    miękkości.
  • 3. Mąkę dokładnie
    mieszamy z niewielką
    ilością wody,
    a następnie
    wlewamy do wywaru. Mieszamy i zagotowujemy.
    Doprawiamy solą i pieprzem
    do smaku.
  • 4. Na talerze wykładamy po
    porcji makaronu. Polewamy
    sosem pieczarkowym. Natkę
    myjemy, osuszamy i dekorujemy
    potrawę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_05-212

Komentarze

Podobne przepisy