Makaron z peperonatą

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Jestem studentką. Lubię ugotować coś pysznego dla moich bliskich. To danie jest bardzo sycące, łatwe do przyrządzenia, a co najważniejsze– wspaniale smakuje.

Składniki:

  • ● 1 kg cukinii
    ● 4 cebule
    ● 2-3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    ● 30 dag makaronu świderki
    ● 30 dag żółtego sera
    ● olej
    ● sól
    ● pieprz
    ● oregano

Makaron z peperonatą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie, ser ścieramy na tarce o dużych oczkach.
  • 2. Cebule kroimy w piórka, podsmażamy na oleju. Cukinię obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do cebuli. Dusimy.
  • Makaron z peperonatą 3. Dodajemy koncentrat pomidorowy, doprawiamy solą, pieprzem i oregano. Mieszamy i gotujemy na małym ogniu bez przykrycia, aż zgęstnieje.
  • 4. Peperonatę podgrzewamy na patelni z makaronem i żółtym serem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_10-2009

Komentarze

Podobne przepisy