Jest bardzo dobre na ciepło,ale na zimno również. Makaron z musem malinowym możemy przygotować wcześniej i zabrać do pracy.
Składniki:
1/2 szkl makaronu w kształcie ziaren ryżu Międzybrodzki
kilka physalis
100ml musu z malin lub 1 szkl mrożonych malin
3 łyżeczki cukru brązowego
szczypta wanilii.
20 ml wina
mięta do dekoracji.
Makaron z musem malinowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do garnka wlewamy wino z musem gotujemy do redukcji, dodajemy wanilię i cukier. Dla mnie takie proporcje są idealne. Możemy dodać więcej lub mniej cukru. Wszystko mieszamy, gotujemy chwilę.
Gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu.
Na talerz wykładamy makaron,physalis. Całość polewamy gorącym sosem malinowym, robimy dekoracje z mięty.
Po raz pierwszy spotkałam się z makaronem w kształcie ryżu.Idealnie nadaje się jako składnik sałatki,deseru. Mam ochotę trochę poeksperymentować z nim, w głowie mam przygotowanie sushi.
Komentarze