Jestem studentką. Bardzo lubię gotować. Przepisów szukam też na blogach i forach internetowych.
Składniki:
op. makaronu, np. świderki
4 duże marchewki
10 dag wędzonego sera
cebula
sól, pieprz
25 dag przecieru pomidorowego lub mała puszka koncentratu
łyżka oleju do smażenia
rzeżucha
Makaron z marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron gotujemy al dente. Odcedzamy. Rzeżuchę myjemy, osuszamy i siekamy. Ser ścieramy na tarce o małych oczkach.
2.Marchewki obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę
obieramy, kroimy w kostkę i szklimy na rozgrzanym oleju. Wsypujemy marchewkę. Doprawiamy.
3.Warzywa dusimy ok. 20 minut. Wlewamy przecier wymieszany z małą ilością wody. Mieszamy i chwilę dusimy.
4.Sosem polewamy gorący makaron. Posypujemy serem i rzeżuchą.
Komentarze