Makaron z marchewką

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jestem studentką. Bardzo lubię gotować. Przepisów szukam też na blogach i forach internetowych.

Składniki:

  • op. makaronu, np. świderki
    4 duże marchewki
    10 dag wędzonego sera
    cebula
    sól, pieprz
    25 dag przecieru pomidorowego lub mała puszka koncentratu
    łyżka oleju do smażenia
    rzeżucha

Makaron z marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy al dente. Odcedzamy. Rzeżuchę myjemy, osuszamy i siekamy. Ser ścieramy na tarce o małych oczkach.
  • 2. Marchewki obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę
    obieramy, kroimy w kostkę i szklimy na rozgrzanym oleju. Wsypujemy marchewkę. Doprawiamy.
  • 3. Warzywa dusimy ok. 20 minut. Wlewamy przecier wymieszany z małą ilością wody. Mieszamy i chwilę dusimy.
  • 4. Sosem polewamy gorący makaron. Posypujemy serem i rzeżuchą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2011

Komentarze

Podobne przepisy