Makaron z kurczakiem i sosem szpinakowym

0 (0 ocen)

  • 25 min

Ulubiona wersja sosu szpinakowego moich najbliższych

  • 25 min

Składniki:

  • Filet z kurczaka pokrojony w drobną kostkę
    2 pęczki świeżego szpinaku lub opakowanie mrożonego
    1 serek topiony kremowy lub śmietankowy
    1 mały jogurt naturalny
    1 łyżka śmietany
    2 ząbki czosnku
    Sól, pieprz do smaku
    1 łyżeczka curry
    Ulubiony makaron

Makaron z kurczakiem i sosem szpinakowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oliwy, dodajemy curry podsmażamy aż w całej kuchni poczujemy zniewalający aromat curry dodajemy kurczaka i podsmażamy go aż się zarumieni. Ściągamy go na miseczkę a na patelni rozpuszczamy masło i podsmażamy posiekany drobno szpinak , jeśli szpinak nie puści wody należy trochę jej wlać aby miał się w czym udusić. Po Około 15 minutach do szpinaku dodajemy serek topiony, jogurt i śmietanę. Dusimy wszystko aż serek topiony się rozpuści, gdy to nastąpi dodajemy kurczaka, czosnek, sól i pieprz. Podduszamy jeszcze 5 minut aż wszystkie smaki się połączą. Serwujemy z ulubionym makaronem u mnie najczęściej z penne

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy