Makaron z kurczakiem i śmietanowym szpinakiem z mascarpone

4.48 (183 ocen)

Delikatny , kremowy , po prostu pyszny :)

Składniki:

  • 250 g kolorowego makaronu torchietti ( spiralki)
    250 g kolorowego makaronu farfalle (kokardki)
    1 duża podwójna pierś kurczaka
    450 g mrożonego szpinaku
    400 ml śmietanki 30%
    1 opakowanie serka mascarpone
    ser żółty w plastrach lub tarty
    sól , pieprz
Wystaw ocenę:

4.48 (183 ocen)

Makaron z kurczakiem i śmietanowym szpinakiem z mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • makaron 1. Makaron gotujemy wg. przepisu na opakowaniu. z odrobiną oleju i soli , odcedzamy .
    Kurczaka kroimy w kostkę , podsmażamy , dodajemy szpinak gdy połączy się z kurczakiem dolewamy śmietanę , serek mascarpone oraz sól , i pieprz.Dusimy razem ok 5 min do rozpuszczenie serka i zgęstnięcia sosu.
    Na talerzu posypujemy tartym lub pokrojonym w drobną kosteczkę serem żółtym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Szpinak Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować