Makaron z kulkami z białej kiełbasy

0 (0 ocen)

  • 35 min

Ciekawe połączenie makaronu z uformowaną w kulki i przysmażoną białą kiełbasą z dodatkiem warzyw.

  • 35 min

Składniki:

  • 40 dag białej kiełbasy;
    2-3 łyżki bułki tartej;
    olej
    sól
    50 dag makaronu
    25 dag brokułów
    2 ząbki czosnku
    1 cukinia
    40 dag krojonych pomidorów z puszki
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z kulkami z białej kiełbasy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białą kiełbasą wycisnąć z osłonki zagęścić bułką tartą. Z powstałej masy uformować kulki, po czym podsmażyć ze wszystkich stron na oleju.
  • 2. Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku. Brokuły podzielić na różdżki, sparzyć, odcedzić, po czym ostudzić w zimnej wodzie,
  • 3. Czosnek obrać i drobno posiekać. Cukinię umyć i pokroić na kawałki. Czosnek smażyć przez chwilę na oleju, a następnie połączyć z cukinią oraz brokułami. Składniki podsmażyć, zalać pomidorami i krótko dusić. Doprawić solą i pieprzem. Do sosu dodać osączony makaron oraz usmażone mięsne kulki. Podgrzewać jeszcze przez chwilę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała kiełbasa Brokuły Cukinia Makaron

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować