Makaron z kołderką jagodową

0 (0 ocen)

  • 30 min

Szybkie i proste danie, w sam raz na upały jak i na przypomnienie chwil słonecznego lata.

  • 30 min

Składniki:

  • 400 ml jogurtu naturalnego (ewentualnie śmietany np. jogurtowej)
    3-5 łyżek cukru
    1 cukier waniliowy
    250 gram jagód
    brzoskwinia do dekoracji
    1/2 opakowania makaronu ( typu: spirale,świderki)

Makaron z kołderką jagodową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy według przepisu podanego przez producenta bądź do pożądanej miękkości.
  • Jagodowy sos do makaronu 2. Jogurt miksujemy za pomocą blendera z jagodami (pozostawić około. 1-2 łyżek do dekoracji) i cukrami ( proszę zacząć od mniejszej ilości cukru- i dosładzać w razie konieczności)

    Ugotowany makaron wykładamy na talerz, polewamy jogurtem i zdobimy kleksami jogurtu i pozostałymi jagodami. Obok układamy pokrojoną brzoskwinię

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy