Gotowanie dla innych sprawia mi ogromną przyjemność. Potrawę zrobiłam na szybko z tego, co miałam w lodówce.
40 min
Składniki:
● 50 dag makaronu, np. świderki
● 2 cebule
● ok. 20 dag półtłustego twarogu
● ok. 10 dag żółtego sera
● ok. 15 dag kiełbasy
● mielona słodka papryka
● sól, pieprz
● 2 łyżki keczupu
● olej
● łyżeczka koncentratu pomidorowego
Makaron z kiełbasą i twarogiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron gotujemy al
dente w lekko osolonej
wodzie. Odcedzamy.
Kiełbasę kroimy
w kostkę. Twaróg
rozdrabniamy. Żółty
ser ścieramy na
tarce o dużych
oczkach
2.Cebule obieramy
i kroimy w kostkę.
Szklimy na rozgrzanym
oleju.
3.Następnie dodajemy kiełbasę
i rumienimy. Wkładamy
makaron. Doprawiamy solą,
pieprzem i papryką. Smażymy
ok. 10 minut.
4.Do potrawy wsypujemy
twaróg i mieszamy z keczupem
i koncentratem. Posypujemy
żółtym serem.
Komentarze