Makaron z kiełbasą i twarogiem

4.5 (140 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 40 min

Gotowanie dla innych sprawia mi ogromną przyjemność. Potrawę zrobiłam na szybko z tego, co miałam w lodówce.

  • 40 min

Składniki:

  • ● 50 dag makaronu, np. świderki
    ● 2 cebule
    ● ok. 20 dag półtłustego twarogu
    ● ok. 10 dag żółtego sera
    ● ok. 15 dag kiełbasy
    ● mielona słodka papryka
    ● sól, pieprz
    ● 2 łyżki keczupu
    ● olej
    ● łyżeczka koncentratu pomidorowego
Wystaw ocenę:

4.5 (140 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z kiełbasą i twarogiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy al
    dente w lekko osolonej
    wodzie. Odcedzamy.
    Kiełbasę kroimy
    w kostkę. Twaróg
    rozdrabniamy. Żółty
    ser ścieramy na
    tarce o dużych
    oczkach
  • 2. Cebule obieramy
    i kroimy w kostkę.
    Szklimy na rozgrzanym
    oleju.
  • 3. Następnie dodajemy kiełbasę
    i rumienimy. Wkładamy
    makaron. Doprawiamy solą,
    pieprzem i papryką. Smażymy
    ok. 10 minut.
  • 4. Do potrawy wsypujemy
    twaróg i mieszamy z keczupem
    i koncentratem. Posypujemy
    żółtym serem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiełbasa Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_06-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować