Makaron z kapustą i grzybami

4.5 (169 ocen)

  • 60 min

Bardzo pyszne danie, być może nawet lepsze od łazanek.

  • 60 min

Składniki:

  • - 2 szkl. makaronu świderki
    -garstka grzybów suszonych
    -2 garście kapusty kiszonej (generalnie chodzi o to, by stosunek kapusty do grzybów wynosił 2:1, by danie nie było za mało kwaśne)
    -1 duża cebula
    -oliwa, sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z kapustą i grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę, grzyby i makaron gotujemy (każde osobno) do miękkości. Zimną kapustę i grzyby siekamy, albo mielimy. Cebulkę siekamy i podsmażamy na oliwie na złoto, dodajemy farsz, doprawiamy i chwilkę smażymy. Dodajemy makaron i wszystko razem mieszamy na patelni, jeszcze chwilkę podgrzewamy, by makaron był ciepły.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować