Makaron z jajkiem i ciecierzycą

0 (0 ocen)

  • 30 min

Makaron w mojej kuchni musi być i basta. Dlatego dzisiaj zapraszam na coś innego, ale równie pysznego. Będzie to makaron z jajkiem i ciecierzycą. Smak rewelacyjny, danie przygotujemy szybko, gdy mamy np wczorajszy makaron z obiadu.

  • 30 min

Składniki:

  • * szklanka dowolnego, ulubionego makaronu ugotowanego al dente
    * kilka plasterków szynki bądź boczku
    * pomidor
    * 2 jajka
    * 5 łyżek ciecierzycy z zalewy
    * sól, pieprz, bazylia
    * opcjonalnie tarty żółty ser

Makaron z jajkiem i ciecierzycą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szynkę przesmażyć, dodać pomidora pokrojonego w kostkę. Wrzucić makaron i jajka. Wymieszać z ciecierzycą. Przyprawić. Przełożyć do kokilek, zapiec posypane serem lub w lżejszej wersji bez sera

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy