Makaron w mojej kuchni musi być i basta. Dlatego dzisiaj zapraszam na coś innego, ale równie pysznego. Będzie to makaron z jajkiem i ciecierzycą. Smak rewelacyjny, danie przygotujemy szybko, gdy mamy np wczorajszy makaron z obiadu.
30 min
Składniki:
* szklanka dowolnego, ulubionego makaronu ugotowanego al dente
* kilka plasterków szynki bądź boczku
* pomidor
* 2 jajka
* 5 łyżek ciecierzycy z zalewy
* sól, pieprz, bazylia
* opcjonalnie tarty żółty ser
Makaron z jajkiem i ciecierzycą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Szynkę przesmażyć, dodać pomidora pokrojonego w kostkę. Wrzucić makaron i jajka. Wymieszać z ciecierzycą. Przyprawić. Przełożyć do kokilek, zapiec posypane serem lub w lżejszej wersji bez sera
Komentarze