Makaron z indykiem i pistacjowo-bazyliowym pesto

0 (0 ocen)

Pyszne i wyjątkowe danie. Smakuje niesamowicie!

Składniki:

  • Składniki dla 2 osób:

    250 g makaronu (u mnie rurki)
    200 g filetu z indyka
    150 g pistacji
    15-20 listków świeżej bazylii
    60 g sera długo dojrzewającego Grana Padano
    4 łyżki oliwy
    sól, pieprz, papryka słodka

Makaron z indykiem i pistacjowo-bazyliowym pesto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pistacje obrać z łupinek.
  • 2. Dodać listki bazylii i oliwę. Zmiksować blenderem, otrzymując pesto. Dodać trochę pieprzu i ewentualnie soli.
  • 3. Indyka umyć i pokroić w kostkę. Doprawić solą, pieprzem i papryką. Usmażyć na złoty kolor.
  • 4. Makaron ugotować w osolonej wodzie.

  • 5. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach i wymieszać z pesto.
    Wymieszać makaron z pesto i z indykiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy