Makaron z indykiem i cukinią

4.5 (184 ocen)

Pomysł na błyskawiczny obiad z makaronem i warzywami sezonowymi w roli głównej !

Składniki:

  • Przygotuj:

    500g filetu z indyka
    1 cebulę
    3 ząbki czosnku
    1 średnią cukinię
    1 dużą śmietanę 12%
    200g serka mascarpone
    tymianek
    garść pestek dyni



Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z indykiem i cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gotujemy makaron.
  • 2. Obieramy i kroimy cebulę i czosnek. Cukinię kroimy w ok.1cm paski, a następnie w sporą kostkę. Na patelni smażymy najpierw cebulę z czosnkiem, po kilku minutach dorzucamy cukinię. Całość solimy, i czekamy, aż cukinia wypuści wodę i zmięknie. Po tym czasie zdejmujemy z ognia.
  • 3. Przygotowujemy mięso (myjemy, kroimy w kostkę, doprawiamy solą i pieprzem) odstawiamy na chwilę do lodówki.
  • 4. .Na drugiej patelni na złoty kolor smażymy indyka. Gotowego indyka przekładamy do zawartości pierwszej patelni, do tej po indyku wlewamy śmietanę i ją podgrzewamy.
  • 5. Do śmietany dodajemy serek mascarpone i czekamy aż ten się rozpuści. Następnie dodajemy zawartość pierwszej patelni (warzywa+indyk), wrzucamy garść pestek dyni, całość mieszamy i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i tymiankiem. Podajemy wymieszane z makaronem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować