Makaron z grillowanymi warzywami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Bomba kolorów na talerzu, zachwyci z pewnością nie tylko smakoszy makaronu! :) Aromatyczne warzywa skropione oliwą, w połączeniu z makaronem stanowią smaczne, sycące i zdrowe danie :)

  • 30 min

Składniki:

  • 500 g makaronu kokardki
    papryka
    bakłażan
    3 małe cukinie
    2 cebule
    3 marchewki
    parmezan
    oliwa
    sól
    pieprz
    zioła prowansalskie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem Ser

Makaron z grillowanymi warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pokrojone warzywa 1. Paprykę, cukinię, bakłażana i marchewkę pokrój w niezbyt grube prążki, a cebulę w pół talarki. Następnie przełóż do miski, skrop oliwą i obtocz w przyprawach. Przełóż na blachę i podpiecz przez 20 min w temp 230C.
  • warzywa przed grillowaniem 2. W garnku zagotuj wodę z solą, wrzuć makaron i ugotuj al dente. Gotowy odcedź na sitku i ponownie przełóż do garnka, dodaj zgrillowane warzywa i delikatnie wymieszaj.

    Na talerz nałóż porcję makaronu i posyp startym parmezanem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować