Bomba kolorów na talerzu, zachwyci z pewnością nie tylko smakoszy makaronu! :) Aromatyczne warzywa skropione oliwą, w połączeniu z makaronem stanowią smaczne, sycące i zdrowe danie :)
30 min
Składniki:
500 g makaronu kokardki
papryka
bakłażan
3 małe cukinie
2 cebule
3 marchewki
parmezan
oliwa
sól
pieprz
zioła prowansalskie
Makaron z grillowanymi warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Paprykę, cukinię, bakłażana i marchewkę pokrój w niezbyt grube prążki, a cebulę w pół talarki. Następnie przełóż do miski, skrop oliwą i obtocz w przyprawach. Przełóż na blachę i podpiecz przez 20 min w temp 230C.
2.W garnku zagotuj wodę z solą, wrzuć makaron i ugotuj al dente. Gotowy odcedź na sitku i ponownie przełóż do garnka, dodaj zgrillowane warzywa i delikatnie wymieszaj.
Na talerz nałóż porcję makaronu i posyp startym parmezanem.
Komentarze