Makaron z fasolką szparagową i serami

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pyszny makaron, bardzo łatwy w przygotowaniu.

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - makaron kokardki- farfalle: 250 gramów
    - fasolka szparagowa: 200 gramów
    - ser brie: 80 gramów
    - ser żółty starty (w ilości "na oko", można dodać mniej.): 130 gramów
    - pestki dynii: 5 łyżek
    - szczypiorek: 0.33 pęczka
    - sól, pieprz: 1 szczypta
    - oliwa: 2 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z fasolką szparagową i serami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron i fasolkę ugotować.
  • 2. Ser brie pokroić w kostkę, ser żółty zetrzeć( w ilości "na oko", można dodać mniej, niż podane w przepisie, wedle upodobań) .
    Pestki dyni uprażyć na patelni.
  • 3. Do dużej miski włożyć makaron, polać go 1-2 łyżek oliwy. Dodać fasolkę, sery,pestki, szczypiorek. Przyprawić do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Impreza Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować