Makaron z cukinią i patisonami

4.5 (163 ocen)

  • 40 min

Warzywa sezonowe

  • 40 min

Składniki:

  • ugotowany makaron (porcja dla jednej osoby)
    cukinia ok 10 cm
    4-5 małych patisonów
    4 pieczarki
    1/4 cebuli
    1 ząbek czosnku
    sól
    pieprz
    pieprz ziołowy
    olej
    natka pietruszki
    świeża bazylia
    ewent oregano
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z cukinią i patisonami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelnię wlać 2 łyżki oleju, wkroić cebulę, dodać posiekany czosnek. Następnie, pokrojoną na plasterki cukinię , patisony przekroić na pół lub drobniej jeśli są większe oraz pokrojone na plasterki pieczarki.
    Doprawić do smaku i smażyć do 10 min. Dodać makaron, całość podgrzać i posypać zieleniną.

    Takie szybkie danie na upalne dni kiedy w kuchni trudno wysiedzieć :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować