Makaron z boczkiem i białym serem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Przepis jest szybką improwizacją

  • 30 min

Składniki:

  • 0,5 opakowania makaronu piórka
    0,3 dag świeżego boczku
    1 kostka białego sera półtłustego
    zioła prowansalskie, vegeta, pieprz,odrobina magi.

Makaron z boczkiem i białym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
    Boczek kroimy na cienkie plastry, smażymy go bez dodawania tłuszczu (ponieważ tłuszcz wytopi się z boczku i potrawa może być zbyt tłusta). Gdy boczek nam się przyrumieni dodajemy makaron i przyprawy. Posypujemy twarogiem, mieszamy do momentu roztopienia białego sera . Można również posypać gotowe danie już na talerzu.

Porady

Jeśli ktoś woli, zamiast zwykłego twarogu można dodać wędzony, również idealnie się komponuje.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy