MAKARON Z BIAŁYM SEREM I WĘDZONYM BOCZKIEM

4.5 (167 ocen)

  • 30 min

Szybko się go robi i szybko zaspokaja głód.Dla tych co nie lubią dużo czasu spędzać w kuchni.

  • 30 min

Składniki:

  • - ok.200 g makaronu (najlepiej świderki lub wstążki)
    - ok.100 g twarogu półtłustego
    - ok.100 g wędzonego boczku
    - tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z białym serem i wędzonym boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować w osolonym wrzątku.Nie odcedzać!
  • 2. W międzyczasie boczek pokroić w kostkę i przysmażyć na odrobinie tłuszczu, aż się zrumieni ( można boczek przysmażyć na patelni teflonowej bez tłuszczu ).
  • 3. Makaron wyłożyć z wody na talerz,dodać boczek po czym wszystko posypać białym serem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować