Makaron z bazylią i mozzarellą

0 (0 ocen)

  • 20 min

Szybka i syta potrawa dla osób które lubią zjeść coć pysznego

  • 20 min

Składniki:

  • 1 paczka makaronu rurki
    1 cebula
    0,5kg szynki konserwowej pokrojonej
    2 mozzarelle
    bazylia suszona
    1 łyżka jogurtu naturalnego
    trochę oleju do smażenia

Makaron z bazylią i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Gotujemy makaron al dente.
    2.W drugim garnku podsmażamy cebulkę pokrojoną w kostkę. Do tego dodajemy szynkę pokrojoną w małe kwadratowe plasterki 1cm/1cm oraz pół torebki bazylii. Wszystko lekko podsmażamy.
    3.Do podsmażonej szynki dodajemy ugotowany makaron i pokrojone w kostkę 2 mozzarelle. Podgrzewamy na małym ogniu ale cały czas mieszając żeby się nie przypaliło aż do momentu rozpuszczenia sera. Na koniec dodajemy łyżkę jogurtu.

Porady

Jest bardzo pyszne na ciepło ale również na zimno

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy