Makaron w sosie gorgonzola z cukinią i orzechami

4.5 (192 ocen)

  • 30 min

Szybki i smaczny obiad w pól godziny, a syci na długi czas :)

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki na 2 porcje:

    Makaron 200 g
    Ser gorgonzola 150 g
    Mała cukinia
    3 ząbki czosnku
    1 łyżka masła
    Garść orzechów
    2 łyżki startego żółtego sera
    2 łyżki jogurtu naturalnego gęstego
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem Ser

Makaron w sosie gorgonzola z cukinią i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić.
    Masło rozpuścić na patelni, dodać pokrojoną w kostke cukinię i posiekany czosnek. Chwilę przesmażyć, następnie dodać jogurt i kawałki gorgonzoli. Na koniec dodać posiekane orzechy, przyprawić do smaku ( ja użyłam rozmarynu, tymianku, gałki muszkatołowej, pieprzu białego i ziołowego).
    Dodać makaron i wszystko razem chwilę podgrzać. Posypać startym serem.

Porady

Do tego dania idealnie pasuje dodatkowo szpinak. Zamiast jogurtu można użyć śmietany, Najlepiej jest posypać makaron startym parmezanem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować