Danie to zdecydowanie mogę nazwać polskim, bo zwiera w sobie charakterystyczne dla kuchni polskiej składniki: kiełbaskę i śmietanę. Na pewno przypadnie do gustu mężczyznom :)
Makaron w kremowym sosie kiełbaskowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kiełbasę obieramy ze skóry i rozdrabniamy ją widelcem.
2. Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę i szklimy na oleju.
3.Do cebuli dodajemy rozdrobnioną kiełbaskę i smażymy kilkanaście minut co jakiś czas mieszając aż ładnie zbrązowieje.
4.Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu.
5. Wówczas dodajemy śmietanę, dokładnie mieszamy. Całość dusimy około 2-3 minut, doprawiamy do smaku. Wtedy dodajemy starty żółty ser i połowę natki. Dodajemy makaron, dokładnie mieszamy i rozkładamy porcję na talerze. Posypujemy resztą posiekanej natki. Danie podajemy od razu. Smacznego :)
Komentarze