Makaron w jajku

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Lubię proste dania ze składników, które są zawsze pod ręką.

Składniki:

  • ● ok. 30 dag makaronu nitki
    ● 3 jajka
    ● pomidor
    ● oliwa
    ● sól, pieprz

Makaron w jajku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy. Pomidora sparzamy i obieramy. Miąższ kroimy w kostkę i mieszamy z makaronem. Wbijamy jajka, doprawiamy. Mieszamy.
  • 2. Omlet smażymy na rozgrzanej na patelni oliwie z obu stron na rumiano. Kroimy w trójkąty.

Porady

RADY Haliny Dziambor Potrawę wzbogacimy, dodając mozzarellę lub podsmażoną kiełbasę. Makaron można zastąpić ugotowanym na sypko ryżem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_03-2012

Komentarze

Podobne przepisy